Wat houdt detachering nou precies in? Het woord wordt vaak verward met lange opdrachten voor zzp’ers.

Bij detachering ben je in dienst bij een detacheringsbureau zoals Zusterz. Wij lenen jou uit aan een- of meerdere opdrachtgevers (zorginstellingen). Op basis van jouw wensen, ambities en talenten zoeken we een opdrachtgever die bij jou past. Daarbij kijken we niet alleen naar functie-inhoud, maar ook naar de bedrijfscultuur. Zodat de match echt klopt.

We zijn dus een verbinder tussen zorgprofessionals zoals jij en zorginstellingen. Vervolgens regelen we ook alles met betrekking tot jouw salaris en ontwikkeling.

Komt de inleenperiode bij de opdrachtgever ten einde? Dan zijn er verschillende opties. De opdrachtgever kan jou overnemen, zodat je bij hen in dienst treedt. Je kan ook bij Zusterz blijven, dan vinden wij weer een nieuwe opdracht voor jou. Waar je weer verder kan groeien. Dat is ideaal als je snel meer ervaring wilt opdoen, in verschillende keukens wilt meekijken of wilt doorgroeien naar een andere functie.

Voordelen van detachering 

  • Afwisseling in werkervaring Je werkt bij verschillende zorginstelling en projecten, wat zorgt voor een brede werkervaring. Hierdoor bouw je snel een veelzijdig cv op en ontwikkel je verschillende vaardigheden.
  • Flexibiliteit in carrière Gedetacheerden kunnen vaak kortere of langere opdrachten accepteren, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en levensfase. Dit geeft meer controle over werkervaring en de mogelijkheid om te kiezen wat het beste bij je past.
  • Persoonlijke ontwikkeling Door snel te schakelen tussen verschillende opdrachten leer je jezelf sneller aan te passen aan nieuwe werkomgevingen en werkculturen. Dit draagt bij aan een betere zelfkennis en verbetert je aanpassingsvermogen.
  • Stabiliteit en zekerheid Detacheringsbureaus bieden vaak een vast contract aan met de zekerheid van een stabiel salaris, opbouw vakantieuren en pensioenvoorziening, doorbetaling bij ziekte, zelfs wanneer er geen project beschikbaar is. Dit geeft een betere balans tussen flexibiliteit en financiële zekerheid.
  • Specialisatie mogelijkheden Als je een bepaalde sector of rol ambieert, kan detachering helpen om jezelf in die richting te ontwikkelen en specifieke skills op te bouwen zonder direct van werkgever te moeten wisselen.


Nadelen van detachering 

  • Gebrek aan continuïteit Omdat je vaak wisselt van project en bedrijf, kan het lastig zijn om echt een gevoel van verbondenheid te ontwikkelen met een organisatie. Dit kan leiden tot een gebrek aan werktevredenheid op de lange termijn.
  • Onzekerheid over werkplek cultuur Elke werkplek heeft zijn eigen cultuur en als gedetacheerde weet je niet altijd van tevoren hoe die cultuur zal zijn. Dit kan zorgen voor extra aanpassingsstress bij elke nieuwe opdracht.
  • Beperkte doorgroeimogelijkheden binnen een organisatie Gedetacheerden worden meestal ingezet voor tijdelijke opdrachten, wat kan betekenen dat je minder kans hebt om door te groeien binnen een specifiek bedrijf. Sommige bedrijven investeren bovendien minder in opleidingen voor gedetacheerden.
  • Afhankelijkheid van het detacheringsbureau Je bent vaak afhankelijk van de opdrachten die het detacheringsbureau binnenhaalt. Als het bureau geen passend project voor je heeft, kan dit onzekerheid geven, zelfs bij een vast contract.
  • Reisafstanden en flexibiliteit Sommige opdrachten kunnen op een aanzienlijke afstand van je woonplaats zijn, wat langere reistijden betekent. Daarnaast moet je flexibel zijn in werktijden en locaties, wat kan botsen met je persoonlijke voorkeuren.


Samengevat

Je komt dan bij Zusterz in dienst voor een bepaald aantal uur en gaat aan het werk bij een opdrachtgever voor een bepaald aantal maanden en uur.
Na verloop van tijd zou je eventueel in loondienst bij de opdrachtgever kunnen treden als je dit wilt. Heb je hierin geen interesse, dan blijf je via Zusterz verschillende detacheringsopdrachten aannemen.